nedeľa, decembra 21, 2008

Prezidentské voľby a menšie zlo

Publicistka Terézia Rončáková píše o dobrom prezidentovi a o jeho voľbe: "Predstavte si, že sa rozhodnete kandidovať na prezidenta. Nie len tak zo špásu, ale naozaj: žijete v krajine, kde veľká väčšina ľudí, medzi ktorých patríte aj vy, túži po dobrom prezidentovi, ktorý by bol naozaj zrelým a múdrym človekom. Jednoducho, preložené do jazyka našich podmienok: vyznával a chránil by prirodzené hodnoty vpísané do srdca človeka a ani v minulosti by sa týmto hodnotám nespreneveril paktovaním so zločinným režimom.

Čakalo by vás však nemilé prekvapenie. Tí všetci by sa vám zrazu otočili chrbtom. Vraj nemáte šancu a ste smiešny, a ktovie, čo vlastne svojím činom sledujete. Treba sa na vás vykašľať a vyberať si z dvoch hlavných kandidátov to menšie zlo.

A tak by všetci dumali nad tým, či je lepší relatívne neškodný komunista a karierista bez názoru alebo ešte neoťukaná liberálka s jasnými protikresťanskými postojmi. Vy by ste si mohli v kúte lízať labu a písať eseje o tom, ako zlo funguje vďaka nečinnosti dobra.

Na jar budúceho roka volíme prezidenta. Vďaka tomu, že aj ľudia spomedzi nás, veriacich Bohu a obraňujúcich jeho poriadok vo svete, sa rozhodli kandidovať, máme šancu voliť podľa svojho srdca."

Článok môžete podporiť na vybrali.sme.sk. Ďakujeme :-)