pondelok, januára 19, 2009

Voľby nie sú iba o dvoch možnostiach

Vladimír Palko, šéf volebného tímu Františka Mikloška, dnes v rozhovore pre agentúru SITA kritizoval, že predvolebná kampaň je podávaná ako iba koalično-opozičný zápas I. Gašparoviča s I. Radičovou. "Gašparovič nie je kandidát celej vládnej koalície, pretože Mečiar je vytrvalo proti nemu a má svojho kandidáta. Radičová nie je kandidátka celej opozície, pretože štyri politické strany majú poslancov v radoch parlamentnej opozície. Z toho tri SDKÚ-DS, SMK a KDH vyjadrili podporu Radičovej a my Konzervatívni demokrati Slovenska navrhujeme Františka Mikloška."

I. Gašparoviča označil ako reprezentanta postkomunizmu, I. Radičovú aj Z. Martinákovú ako čisto liberálne kandidátky a F. Mikloška ako reprezentanta kresťanských a konzervatívnych síl . "Radičová nevystupuje ako kandidátka, ktorá by chcela zjednocovať svojim postojom postoje celého opozičného spektra. Keď sledujete jej hlasovania v parlamente, či už to bolo hlasovanie o potratoch, o zákone o zásluhách Andreja Hlinku, no tak ona zaujíma striktne liberálne ľavicové postoje, nesnažila sa byť niekde v strede toho spektra. Ani len fakticky sa nesnažila svojimi postupmi zastupovať voličov z kresťansko-konzervatívneho spektra."

O potrebe riadiť sa iba tým, kto má akú podporu v prieskumoch verejnej mienky, V. Palko povedal: "Keby sme od začiatku hovorili, kto má, alebo nemá šancu, tak by potom mohol kandidovať len Ivan Gašparovič. Potom by sme mohli prezidenta menovať na základe prieskumov verejnej mienky."