pondelok, januára 26, 2009

Voliči KDH volia skôr Mikloška. Predstavitelia KDH su nejednotní.

Podľa prieskumov agentúry MVK, až 33% voličov KDH bude v nadchádzajúcich prezidentských voľbách volit Františka Mikloška, čo je viac ako kandidátka oficálne podporovaná KDH. 

Prvý člen KDH, ktorý podporil verejne Františka Mikloška na post prezidenta je jeho dlhoročný priateľ, bývalý disident a bývalý premiér, Ján Čarnogurský.

Podporu opozičnej kandidátke vyjadrili verejne zatiaľ len 3 z 9 poslancov KDH v NR SR. Aj samotný predseda KDH Pavol Hrušovský sa vyhýba priamej odpovedi na otázku či bude voliť Ivetu Radičovú, ktorú jeho hnutie verejne podporilo. Rozpačitú podporu umocňuje aj fakt, že KDH podľa Hrušovského ako jediné z opozičných strán kampaň Ivety Radičovej finančne nepodporí.

KDH ako jediná strana nemá na svojej webstránke ani odkaz na webstránku opozičnej kandidátky. Podpredsedkyňa KDH pre tlač a vonkajšie pôsobenie, Mária Sabolová, nepovedala, že bude voliť Ivetu Radičovú. Je možné predpokladať, že odkaz na webstránku prezidentskej kandidátky sa tak skoro na webe KDH neocitne, kedže podľa nej sa pani Radičová rozhodla kandidovať ako občiansky kandidát.