štvrtok, marca 12, 2009

Radičová by sa dohodla aj s Ficom. Podľa Mikloška sa z Fica stáva nepriateľ demokracie

Dnešné online vydanie denníka Pravda priniesol rozhovor s prezidentskou kandidátkou Ivetou Radičovou.

"Áno, viem nájsť riešenia a spoločnú reč so stranou Smer," vyhlásila. Politikom zo Smeru odkázala, že rovnako, ako sa pred voľbami vedela dohodnúť s KDH, našla by ako prezidentka spoločnú reč aj s nimi.

Nevidí dôvod, aby na ňu Fico zmenil názor, keď tak urobil aj v prípade Ivana Gašparoviča. "Nie je to tak dávno, čo bol pán prezident Gašparovič ako politik pre pána premiéra absolútne neprijateľný," zdôraznila. Fico, ktorý dnes vyhlasuje Gašparoviča za najlepšieho prezidenta pre Slovensko, totiž ešte ako opozičný politik tvrdil, že nepatrí pre prešľapy Mečiarovej vlády do nijakej štátnej funkcie.

Včera František Mikloško pre hnonline.sk povedal: "Na Robertovi Ficovi badám, že mu stále viac imponuje osobná moc a to je nebezpečné. Stáva sa tým nepriateľom nielen pre demokraciu, ale aj pre vlastných ľudí. Robert Fico vystupuje veľmi suverénne voči svojim ministrom a drží ich v neistote. Robert Fico sa podobne ako Vladimír Mečiar svojho času chce opierať len o ľud. On jediný. To je nebezpečná vlastnosť, lebo nie každý ju dokáže zvládnuť. Nepoznám človeka, ktorý by ju nakoniec zvládol."