streda, marca 18, 2009

Internetové portály volia Fera

Internetový magazín Postoy.sk odporúča voliť Františka Mikloška. Priznáva, že kritické písanie o silnej súperke zlého prezidenta bolo spájané s viacerými rizikami, ale neľutuje to.

"Už teraz, pár dní pred otvorením volebných miestností, možno konštatovať, že tieto voľby priniesli dôležitú skúsenosť. Skúsenosť s diskusiou o tom, ako vysoko má vzhľadom na preferencie siahať nekompromisný názor na eticko-kultúrne hodnoty a či je alebo nie je hanbou podporovať „nezvoliteľného“.

Postoy.sk odporúča voliť Františka Mikloška. Dôvody netreba spomínať, povedali ich už za nás rovnako silné osobnosti, ako je sám Mikloško. Čisté svedomie je pre nás dôležitejšie, ako porazenie súčasného prezidenta hneď v prvom kole. Lebo správnemu svedomiu je jedno, čo hovoria prieskumy agentúr."

Podobne v magazíne Pravé spektrum potvrdil svoju skoršiu podporu šéfredaktor Lukáš Krivošík - volí Fera: "Mikloško dvadsať rokov stojí pri všetkých pozitívnych zmenách, ktoré našu krajinu posunuli dopredu. Niektoré sám ovplyvnil, kým ďalšie aktívne podporoval. Pri tom všetkom si zachoval čistý štít a nikdy na neho nepadol ani tieň podozrenia z korupcie a klientelizmu. Koľkí politici to môžu o sebe povedať?

V rozhovoroch s ním vždy nachádzam originálne hlboké postrehy o našej dobe a našom národe. A práve schopnosť rozpoznať historické trendy a zaujať k nim múdre stanovisko by mali patriť k povinnej výbave každého kandidáta. Ak nás bude dosť a zvolíme ho, Slovensko bude konečne mať za prezidenta správneho chlapa a dobrého človeka."